På udflugt med døden

Et Iberia-fly er på vej med 50 hovedsagligt skandinaviske turister på en udflugt til Tanger i Marokko.

Sted: Tanger (Tangier), Marokko
Dato: 31. marts 1965
Tidspunkt: Kort efter kl. 18.50
Fly: Metropol Convair CV-440-62
Registreringsnummer: EC-ATH
Produktionsår: 1957
Selskab: Iberia

En større gruppe skandinaviske turister skal på en endagstur til Tanger i Marokko. De er på ferie med Spies-Rejser og Bangs Rejsebureau i den spanske by Torremolinos ved Costa del Sol. På eget initiativ har de betalt 180 kr. for turen til Tanger i Marokko hos den lokale rejsearrangør Viajes Torremolinos. Første del af udflugten er en 40 minutters flyvetur til Tanger.

Flyet med pilot Pablo Birales letter fra Malaga. Der er hårdt vejr, tæt tåge og sigtbarheden er minimal, men det er ikke noget problem for piloten, som har fløjet denne tur mange gange. Klokken 9.02 kontakter Pablo Birales kontroltårnet i Tanger. Han fortæller, at han har motorproblemer, men forventer at lande normalt. Kontroltårnet giver han landingsanvisninger.

CitatDet var ikke noget behageligt syn, der mødte os, da vi i aften kom til havnen for at modtage bådene, meget tyder på at ulykken skyldes en eksplosion, for flere af ligene havde fået alt tøjet revet af.
Cordt Bay, generalkonsul i Cadiz, i Politiken den 1. april 1965.

Syv minutter senere, fem kilometer fra Marokkos kyst og 17 kilometer fra lufthavnen i Tanger styrter flyet ned. Det går så hurtigt, at piloten er chanceløs. Han kan ikke kan nå at nødlande.

48 passagerer heraf 28 danske omkommer. Kun to danske passagerer og en svensk pige overlever.

Den værste flykatastrofe i De Forenede Arabiske Emiraters historie

Et Sterling Airways-fly med charterturister er på vej til København. På vej til en mellemlanding i sker katastrofen. Læs mere om den værste katastrofe i De Forenede Arabiske Emiraters luftfartshistorie >>

Aviation Safety Network

Ulykken med turisterne på udflugt er nævnt i Aviation Safety Networks database >>